Million til projekter for sårbare og udsatte i Region Midtjylland

PR Foto
dato

24 organisationer fik i denne uge besked om, at de havde fået del i 1 mio. kr. til deres projekt. Pengene kommer fra LB Foreningen, som hvert år uddeler en mio. kr. til lokale og regionale projekter. Der blev i gennemsnit uddelt 41.666 kr. til hvert projekt. Det største beløb var på 110.000 kr. og det mindste på 9.050 kr.

En cafe for psykisk sårbare på Samsø, kriserådgivning i Aarhus og naturfællesskaber for kræftramte og deres pårørende i Lemvig er bare nogle af de mange forskellige projekter, der fik penge til at leve deres drømme og ambitioner ud i livet, da LB Foreningens lokale uddelingsråd i Region Midtjylland valgte de konkrete aktiviteter, der skulle støttes.

”Der har været virkelig mange spændende ansøgninger, der alle har været kendetegnet af stort engagement og masser af lokale ildsjæle, der virkelig vil fællesskabet. Det har været fantastisk at se det stærke civilsamfund vi har her i Midtjylland, og vi glæder os til at de mange projekter bliver foldet ud, ” siger Kim Henriksen, delegeret i LB Foreningen og del af uddelingsrådet i Region Midtjylland.

Den største donation var på 110.000 kr. til Gallo Kriserådgivning og Værested i Aarhus og den mindste var til lokalafdelingen af Sind på Samsø, der får 9.050 kr. til deres lokale cafe, hvor antallet af aktiviteter skal øges.

Der blev bl.a. også midler til Unge Natteravne i Aarhus og støtte til etableringen af et veteranrefugium i Stenderup. De fik hhv. 63.000 og 54.700 kr.

I alt modtog LB Foreningen 105 ansøgninger til en samlet ansøgningssum på godt 10 mio. kr.

De valgte projekter i Region Midtjylland er:

Kilde: LB Foreningen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.